Airco-service

12 Praktische Tips voor uw AirconditioningAirconditioning Airco service Waddinxveen

Er gaat tegenwoordig bijna geen nieuwe auto meer de showroom uit zonder airconditioning. Plezierig, want ook het klimaat in uw auto bepaalt of u uitgerust op een bestemming aankomt. De airco is bij wijze van spreken net zo vanzelfsprekend geworden als de cd-speler in de auto. Alleen heeft die cd-speler geen onderhoud nodig en een airco wel. Met deze twaalf tips heeft u er nog meer plezier van!

Laat de airconditioning van uw auto minimaal één keer per jaar bij Bosch Car Service Waddinxveen controleren. Het koelmiddel dat in een airconditioning zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmatig na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airconditioning. Auto Snelservice Waddinxveen heeft de apparatuur in huis om onderhoud aan uw airco professioneel en milieuvriendelijk uit te voeren. Overigens, regelmatig onderhoud kan ook voorkomen dat u ineens voor hoge reparatiekosten komt te staan!

Daarom geven we u hieronder een aantal tips om uw airconditioning in goede conditie te houden.

 1. Regel periodieke controles
 2. Gebruik de airco bewust
 3. Zet de airco minimaal één keer week een paar minuten aan
 4. Zet voor vertrek deuren of ramen open
 5. Zet de airco niet te koud
 6. Gebruik van de airo bij regen of in de winter
 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat
 8. Voorkom verstopping van uw airco
 9. Maar de airco schoon
 10. Zet de airco uit bij extra verbruik
 11. Lees het instructieboekje van uw airco
 12. Schrik niet van plasjes onder uw auto

 

1. Regel periodieke controles

Neem het onderhoud van uw airconditioning, interieurfilter en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat uw airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

 

2. Gebruik de airco bewust

Gebruik de airconditioning alleen als het echt nodig is. Zet een hand bediende airconditioning dus uit zodra de temperatuur in de auto wenselijk is.

 

3. Zet de airco minimaal één keer per week een paar minuten aan

Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

 

4. Zet voor vertrek deuren of ramen open

Zet voor vertrek eerst de deuren open als het in de auto erg warm is. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rijd even met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airconditioning alleen in wanneer de temperatuur in de auto niet koel genoeg is. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

 

5. Zet de airco niet te koud

De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airconditioning geeft daarnaast ijskoude luchtstromen die onaangenaam kunnen zijn. Als de auto ‘climate control’ heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

 

6. Gebruik van airco bij regen of in de winter

Schakel uw airconditioning ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

 

7. Zet de airco uit voordat de motor uitgaat

Schakel de installatie enkele minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.

 

8. Voorkom verstopping van uw airco

Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

 

9. Maak de airco schoon

Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airconditioning waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door ons, uw BOVAG Autobedrijf.

 

10. Zet de airco uit bij extra verbruik

Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (bij het trekken van een caravan of in de bergen), zet de airconditioning dan bij voorkeur uit. Dit scheelt brandstof.

 

11. Lees het instructieboekje van uw airco

Lees aandachtig uw instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

 

12. Schrik niet van een plasje onder uw auto

Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airconditioning. Dit is condenswater: daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

 

Bosch Car Service Waddinxveen / Auto Snelservice is ook voor onderhoud van en reparatie aan uw airconditioning het vertrouwde adres in de regio Waddinxveen, Gouda, Boskoop!

 

Kom gerust eens langs of maak direct een afspraak via 0182-614714 of online op de volgende pagina: online een afspraak maken.