APK

Verplichting of bescherming? APK Waddinxveen Auto Snelservice / Bosch Car Service

Het uitvoeren van een Algemene Periodieke Keuring (APK, ook vaak “keuren” of “keuring” genoemd) is wettelijk verplicht. Bovendien is het belangrijk voor uw eigen veiligheid en het welzijn van het milieu. Vertrouw uw auto aan onze betrouwbare en vakkundige monteurs toe. Woont u in Waddinxveen, Gouda, Boskoop of omgeving? Laat ons uw APK uitvoeren!

Onderdelen van de APK

De Algemeen Periodieke Keuring, ofwel APK, bestaat in Nederland sinds 1985 en is verplicht in heel Europa. Tijdens de APK checkt de keurmeester van uw autobedrijf uw auto op drie punten:

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Dankzij de APK is het een stuk veiliger op de Europese wegen. U kunt na een APK met een gerust hart weer veilig de weg op. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schonere auto´s op. Ook als deze iets ouder zijn.

Daarom APK bij Bosch Car Service Waddinxveen

Bij Bosch Car Service Waddinxveen is uw auto voor de APK in betrouwbare, vakkundige handen. Bosch Car Service monteurs krijgen technische trainingen van Bosch en ook staat Bosch stand by om direct ondersteuning te bieden. De kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Bosch gewend bent, mag u dus ook verwachten van het keuren van uw auto bij ons.

Elk Bosch Car Service autobedrijf heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. Zo kunnen we perfect uw auto keuren en krijgt u altijd deskundig advies.

Tip

Voer uw APK uit in combinatie met een onderhoudsbeurt. Tijdens de ‘onderhoudsbeurt’ komen gebreken aan het licht, welke wij, bij Auto Snelservice Waddinxveen, vervolgens direct herstellen. Hierdoor is er een kleinere kans op afkeuring van uw auto. Bovendien is het voordeliger om de keuring van uw auto in combinatie met onderhoud te plannen.

Wanneer is uw auto toe aan APK?

Het is belangrijk te weten wanneer uw auto toe is aan een Algemene Periodieke Keuring. Alle Nederlandse auto´s zijn APK-plichtig. U mag dus niet in de auto rijden indien de APK verlopen is. Doet u dit toch? Dan riskeert u een boete. Doet u dit toch en u krijgt een ongeluk? Dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Wij willen u helpen dit te voorkomen. Bekijk hieronder wanneer uw auto een APK nodig heeft.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500kg)

Datum eerste toelating Brandstof Wanneer keuren?
Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol, en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Vóór 1 januari 2005 Alle soorten Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar APK
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht

Maak een afspraak

Woont u in de omgeving Waddinxveen, Boskoop, Gouda? En is uw auto toe aan een keuring / APK? Wacht dan niet langer. Plan uw online afspraak (klik hier) of bel Bosch Car Service Waddinxveen op 0182-614714