Onderhoud; hoe en wat?

Zoals eerder genoemd verzorgen wij tevens het onderhoud aan auto's. Hierbij moet u denken aan onderhoud in de ruimste zin van het woord. Dit betekend dat u zowel voor een service-beurt bij ons terecht kunt alsook voor groot-onderhoud, revisies, reparaties op alle gebieden, etc.

Naast het onderhoud verzorgen wij ook de APK keuringen van personenauto's, zowel voor auto's met een benzine-motor alsook voor auto's met diesel-motoren.

Om het onderhoud aan uw auto goed uit te kunnen voeren maken wij gebruik van de procedures die overeenkomen met de voorschriften van de fabrikant van uw auto. Hierdoor, en vanwege onze BOVAG certificering, komt de garantie van uw auto niet te vervallen als wij uw auto voor u onderhouden.

Bij reparatie en onderhoud maken wij bij vervanging van onderdelen uitsluitend gebruik van betrouwbare, gerenommeerde merken. In de meeste gevallen betreffen dit zelfs producten die afkomstig zijn uit dezelfde fabriek als waar de originele producten vandaan komen. Kwaliteit en garantie gegarandeerd!

Wilt u weten wat het onderhoud aan uw auto kost? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. Bel voor informatie, tel. 0182 614 714

Of kijk online wat het kost: klik op het "CARSOM" logo.

APK, beurten, storingsdiagnose, airconditioning

Onderhoud voeren wij uit op verschillende gebieden, daarnaast zijn wij tevens gespecialiseerd op de volgende gebieden:

 • Algemene Periodieke Keuring
 • Service beurten
 • Groot onderhoud
 • Storingsdiagnose
 • Airconditioning

Verplichting of bescherming?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, en het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. De APK-brochure en eentabel van de APK-frequentie kunt u onderaan deze pagina downloaden.Zware bedrijfsauto's, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

12 Praktische Tips voor uw Airconditioning

Er gaat tegenwoordig bijna geen nieuwe auto meer de showroom uit zonder airconditioning. Plezierig, want ook het klimaat in uw auto bepaalt of u uitgerust op een bestemming aankomt. De airco is bij wijze van spreken net zo vanzelfsprekend geworden als de cd-speler in de auto. Alleen heeft die cd-speler geen onderhoud nodig en een airco wel. Met deze twaalf tips heeft u er nog meer plezier van!

Laat de airco van uw auto minimaal één keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmatig na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airco. Wij hebben de apparatuur in huis om onderhoud aan uw airco professioneel en milieuvriendelijk uit te voeren. Overigens, regelmatig onderhoud kan ook voorkomen dat u ineens voor hoge reparatiekosten komt te staan!

Daarom geven we u hieronder een aantal tips om uw airco in goede conditie te houden.

 1. Regel periodieke controles
 2. Gebruik de airco bewust
 3. Zet de airco minimaal één keer week een paar minuten aan
 4. Zet voor vertrek deuren of ramen open
 5. Zet de airco niet te koud
 6. Gebruik van de airo bij regen of in de winter
 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat
 8. Voorkom verstopping van uw airco
 9. Maar de airco schoon
 10. Zet de airco uit bij extra verbruik
 11. Lees het instructieboekje van uw airco
 12. Schrik niet van plasjes onder uw auto

  

Lees meer...

Contact

Coenecoop 397

2741 PN Waddinxveen

0182 614 714

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma. t/m vr.

Do. avond

Zaterdag 1

:

:

:

8.00 - 17.30

19.00 - 21.00

9.00 - 15.00

1 Werkplaats tot 12.00